Valg af bus standard

Først og fremmest skal du gøre dig klart, hvilken type bus du ønsker. Ønsker du dig den fine bus med lædersæder, eller kan du nøjes med en lidt mindre fin bus mod en billigere pris? Gør det klart allerede ved første forespørgsel, så vi fra start kan hjælpe med at finde det rette firma til jer.

LEJE AF MINIBUS
Turistbusser til leje
Institutions busleje
Valg af bustype

Hvis I er et par personer for meget til at kunne være i for eksempel en minibus, så vil vi automatisk finde en pris på en turistbus til jer. Dette vil resultere i en højere pris på buslejen per person. Det kan derfor være en god idé inden I planlægger turen, at sørge for enten at være personer nok til at kunne fylde en minibus, turistbus eller dobbeltdækker helt op, da prisen på turen vil blive den samme lige meget, hvor mange mennesker I er med, og derved vil resultere i den mindste pris per person.

Du kan med fordel sætte dig godt ind i vores bustyper, inden du planlægger busturen.

Planlæg busturen indenfor køre-hviletidsreglerne

Hvis jeres tur ikke kan holdes indenfor de tilladte køre-hviletidsregler, skal busselskaberne sætte to chauffører på turen, hvilket hæver prisen på jeres tur. Reglerne kan synes komplicerede og uoverskuelige. Det vigtigste I skal vide er dog følgende tre ting:

1. Chaufførens uafbrudte køretid må ikke overstige 4,5 timer. Dvs. I bliver nød til at indlægge nogle pauser på jeres rute hvis I skal køre længere tid af gangen end dette.

2. Den daglige køretid må ikke overstige 10 timer med kun 1 buschauffør.

3. Indenfor 24 timer skal chaufføren have en hviletid på mindst 11 sammenhængende timer, hvilket betyder at jeres tur ikke må strække sig over 15 timer med kun 1 buschauffør.

Samtlige køre-hviletidsregler kan læses her.

Busleje i weekender, nattekørsel og myldretid kan koste ekstra

Nogle busselskaber tager forskellige priser for buslejen afhængig af, hvornår busturen finder sted i ugedagene og i døgnets 24 timer. Ofte vil prisen på busleje være lidt højere i eksempelvis weekender på grund af højere efterspørgsel, og kørsel i nattetimerne vil også resultere i en højere pris på busleje, fordi lønnen til chaufførerne er højere. Undgå så hvid muligt at køre i myldretiden i de større byer, da busturen ganske enkelt vil tage længere tid, og prisen derved højere. I kan med fordel overveje om I kan køre af sted før eller efter den oprindelige tid for at undgå dette.

Gør stop ved grænsebutikkerne

I første omgang tænker du sikkert at dette vil gøre busturen længere, og prisen for buslejen vil blive højere. Men sagen er den, at busselskabet får provision hos de grænsebutikker de samarbejder med, hvis de stopper hos dem, så kunderne kan shoppe. Derved kan busselskabet give jer en billigere pris på busleje.

Arranger turen i god tid

Send os en forespørgsel i god tid, så busselskaberne eventuel kan planlægge jeres tur med en anden eksisterende bustur, således han kan gøre prisen billigere. I vil altid få en bus for jer selv, men kan busselskabet for eksempel køre jer, imens de venter på et selskab skal køres retur, vil det gør jeres tur billigere.