Sikkerhedsguidelinestil passagerer i turistbusser

Sikkerhedsguidelinestil passagerer i turistbusser

I forbindelse med den langsomme genåbning af Danmark, er der flere retningslinjer og forholdsregler, der er sat i værk. Dette gælder også for turistbusbranchen, hvor Dansk PersonTransport har udstedt anbefalinger til branchen.
Find en samlet oversigt oversikkerhedsguidelines, du skal være opmærksom på, når du kører med turistbus, her.

1. Øget kommunikation om Sundhedsmyndighedernes retningslinjer

I turistbusserne vil du opleve, at der er en øget kommunikation omkring retningslinjerne, der er udstedt af Sundhedsmyndighederne. Du vil blandt andet finde plakater, klistermærker, informationsskærme og lignende, der informerer om opfordring til hensigtsmæssig adfærd.
Det skal hjælpe dig med at tage de nødvendige forholdsregler, når du rejser med turistbus.

2. Intensiveret rengøringsindsats

Vi har intensiveret rengøringsindsatsen i vores busser for at mindske smittespredningen. Det er især på områder, hvor der er meget kontakt – både for passagerer og chauffører. Håndtag, borde, armlæn, knapper, toiletter og lignende bliver derfor gjort mere hyppigt rent.

3. Opfordring til god hygiejne

Vi opfordrer til ekstra god håndhygiejne, når du rejser med en turistbus. For at sikre den gode håndhygiejne vil der være håndsprit til rådighed på centrale knudepunkter. Det kan blandt andet være, når du træder ind og ud af bussen.

4. Vi opfordrer til at tage hensyn til hinanden

I busserne gør vi særligt opmærksom på, at vi alle skal tage hensyn til hinanden. Det gælder blandt andet i forhold til at holde god afstand og bevæge sig ind og ud af bussen på en hensigtsmæssig måde.
Det kan blandt andet være i form af at bevæge sig ud af bussen i en ordnet rækkefølge, således de forreste går ud først og så fremdeles. Derudover kan det også være i form af at benytte den indgang/udgang, der er placeret foran dit sæde for at sikre, at alle passagerer har en ensretning i sin færden i bussen. På den måde kan du lettere opretholde afstand til dine medpassagerer.
Er du smittet med corona, eller viser du nogen form for tegn på sygdom, opfordrer vi til, at du ikke benytter turistbussen af hensyn til de andre passagerer og chaufføren.

Sikker persontransport med 3Bustilbud

Hos 3Bustilbud arbejder vi med sikker persontransport i forbindelse med corona og efter de guidelines, der er givet af Dansk Persontransport i al kørsel med turistbusser.